🌸 Super Sale! - Kun få tilbage 🎉

Er IPL farligt?

IPL hårfjerning fungerer ved at gå ned i hårsækken og stoppe hårets vækst. Men er det farligt eller skadeligt på nogen måde?

IPL teknologien minder meget om laser hårfjerning, men er ikke det samme. Laser hårfjerning er noget stærkere, og arbejder med højintensitets lysbølger. Grundet den lavere intensitet, er der ikke de samme risikoer for hudskade ved brug af IPL produkter. IPL arbejder med mellem 500 and 1,200 nanometers lysintensitet.

IPL er blevet brugt professionelt i mere end 25 år, ingen af undersøgelserne har vist tegn på at IPL er sundhedskadeligt eller farligt. 

Det anbefales ikke at IPL hårfjernere bruges tæt på øjnene. Det skarpe lys og den høje intensitet kan være ubehagelig, men ikke skadelig.

OBS. Der er der nogle forhåndsregler man skal tage, og ting man skal være opmærksom på. Hvis man har meget mørk hud, kan man ikke bruge IPL hårfjernere. Den naturlige mørke hudfarve skyldes pigmenterne eumelanin. Ved mørk hudfarve kan man ikke behandles med IPL. Det skyldes at lysstrålerne ud over at brænde farven i hårene også vil brænde farven i huden. Dels gør det ondt, dels kan det give brandsår og ar svarende til de behandlede områder. Det er derfor vigtigt at der altid laves en test før hver behandling påbegyndes. På den måde sikrer man sig, at behandlingen tåles. 

Creative Commons. Alt indhold fra denne side må gengives med kildehenvisninger.